EL DIA 10 DE MAIG D'ENGUANY, LA DIRECCIÓ DEL SANTUARI DE BELLMUNT VA CANVIAR DE MANS. ELS NOUS ERMITANS SÓN LA MARINA i EN SANTI QUE HAN VINGUT AMB MOLTES GANES DE DONAR UN BON SERVEI i D'ATENDRE-US TAN BÉ COM US MEREIXEU. BENVINGUTS!!


DILLUNS I DIMARTS TANCAT PER FESTA SETMANAL
Seguiu-nos també al twitter: @santbellmunt


CREMA DE CARABASSA

Ingredients per a 4 persones:

• Un porro ben gros (o dos de petits)amb les seves fulles verdes
• 1 kg. de carabassa de color taronja intens
• Una cullerada petita i rasa de fulla de farigola
• Un pensament d’orenga
• Un pessic de pebre mòlt (millor si és una barreja de cinc pebres)
• Un raget d’oli d’oliva verge de primera qualitat

Netegeu ben bé el porro entre les fulles i retireu-ne les més lletges. Comenceu a tallar-lo ben primet per la part de les fulles verdes (estigueu al cas quan compreu el porro, perquè si badeu una mica us en tallaran la part verda i la llençaran. Ho heu d’impedir!!). Pareu de tallar quan arribeu a la part blanca del porro. Poseu el verd que heu tallat, dins una olla suficient per contenir tots els ingredients. Tireu-hi el raget d’oli (no massa perquè després la crema agafa gust de fregit) i la fulla de farigola (podeu trobar fulla de farigola al fons de la bossa de farigola seca que vau collir a la primavera o bé comprar-la ja esmicolada. Aneu amb compte de no tirar-hi ni tronquets ni branquetes!!) Enceneu el foc i aneu sofregint el porro a foc lent perquè no es cremi gens. Remeneu-ho de tant en tant. Mentre es va fent, acabeu de tallar el porro a talls d’un centímetre aproximadament. També és el moment d’anar pelant la carabassa i anar-la tallant a daus no massa grossos (abans de pelar i tallar la carabassa, li podeu treure les granes i el fils rascant amb una cullera). No oblideu remenar el sofregit. Quan ja estigui una mica tovet, afegiu-hi la resta del porro i aigua suficient per a cobrir-ho tot. També és el moment de tirar-hi la sal. Apugeu el foc ben alt fins que comenci a bullir. Mentrestant continuem tallant la carabassa (això porta una mica de feina). Quan l’olla ja bulli, abaixeu una mica el foc. Al cap de cinc o deu minuts de bullir ja hi podeu afegir els daus de carabassa i si convé, afegiu-hi aigua per cobrir-ho tot (val més quedar una mica curt amb l’aigua) i quan torni a bullir, abaixeu el foc al mínim i tapeu bé l’olla perquè no s’escapin els perfums. Al cap de 30 o 40 minuts, ja hauria d’estar cuit. Ho podeu comprovar aixafant un dau de carabassa amb una cullera. Si no costa d’aixafar, ja estarà cuit. Fora del foc, passeu-hi la batedora elèctrica fins que us agradi la textura. Ho torneu al foc i hi afegiu el pensament d’orenga (si us passeu, tindrà gust de pizza!!) i també el pebre amb el molinet. Ho aneu remenant perquè es barregin bé els sabors. Busqueu el punt de sal i si us sembla massa espessa, afegiu-hi una mica d’aigua. Quan sembli que vol tornar a bullir ja podeu apagar el foc i bon profit.

DESCARREGA'T UNA CÒPIA D'AQUESTA RECEPTA

SERVEIS DEL SANTUARI DE BELLMUNT

Tel.: 93 744 7107

A Bellmunt hi trobareu servei de bar, restaurant, hostatgeria i refugi. Hi podreu esmorzar, dinar o sopar en aquests horaris:



DILLUNS I DIMARTS: TANCAT

DIMECRES OBERT A PARTIR DEL MIGDIA

DIJOUS: de 10:00 a 22:00

DIVENDRES: de 9:00 a 22:00

DISSABTE: de 8:30 a 22:00

DIUMENGE: de 8:00 a 18.00




PREUS

De la carta: de 12 a 25 €

Menú especial per a grups: 20€

De l'hostatgeria: 25€ per persona i nit, o bé 45€ la mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar)

Del refugi: 4'50€



NO COBREM AMB TARGES



Places de l'hostatgeria: 15

Places del refugi: 20







El primer diumenge de cada mes, es diu missa a les 12:30

___________________________________________________________________________

AQUEST ÉS UN BLOG AMB VOCACIÓ DE PÀGINA WEB I NO TÉ SECCIÓ DE COMENTARIS

_____________________________________________________________________________